OV terminal Breda

De bouw van het nieuwe station Breda is gestart. De bouw duurt tot medio 2015. Het compleet nieuwe Station Breda brengt reizen, wonen, werken en winkelen op een moderne en comfortabele manier samen. 

Het moderne Station Breda is toegerust op een groeiend aantal reizigers. Gebruiken nu nog elke dag circa 27.000 mensen het station, in 2020 zal dit ongeveer 57.000 zijn. Het nieuwe station telt daarom zes sporen en drie perrons, waar per uur zestien treinen aankomen en vertrekken. Vier van die zestien zijn hogesnelheidstreinen. Station Breda wordt, als enige Brabantse halte langs de hogesnelheidslijn Amsterdam-Schiphol-Rotterdam-Brussel-Parijs, dé ‘Poort van Brabant’.

Station Breda omvat ook een nieuw busperron. Dit biedt ruimte aan twintig bussen waarvan de dienstregeling goed zal aansluiten op die van de treinen. In en rond het station komt plek voor meer dan 4.000 fietsen en op het dak van het station kunnen straks ruim 720 auto’s parkeren.

Tussen de noord- en zuidkant van Station Breda komt een brede ondergrondse passage met winkels. Aan de voor- en achterkant ervan komen overzichtelijke pleinen, met brede wegen die zorgen voor een goede bereikbaarheid. In het station komen woningen en kantoren. Hierin zal onder meer de Belastingdienst zich vestigen. Zie meer van dit project middels de film.

Lees hier een artikel uit de CoBouw. 

Persbericht hoogste punt 1-11-2013

Onze werkzaamheden:

  • Directievoering vastgoed
  • Toezicht vastgoed

bekijk ook

Beheer winkelcentra

Landelijk

Mediq apotheken

Landelijk

bekijk ook
Beheer winkelcentra
Mediq apotheken
Logo Green Biz IJmond
Verberg
Toon