historie

BBA is opgericht in 1985 en al 35 jaar een onafhankelijk ingenieurs- adviesbureau met veel ervaring op het gebied van "Bouwkunde" in de utiliteit-, woningbouw en retail. Deze ervaring is tot stand gekomen in een 35-jarige landelijke beroepsuitoefening, waarbij zowel grote en gecompliceerde bouwwerken als kleinere projecten door ons werden uitgevoerd cq. van ons advies voorzien.

BBA is oorspronkelijk ontstaan in de tijd van het normkostensysteem. Voor diverse gemeentes werden bouwkundige inspecties uitgevoerd en onderhoudsplannen opgesteld. Daarna verzorgde BBA de bouwbegeleiding tijdens de uitvoering van de diverse werkzaamheden voortkomend uit die onderhoudsplannen, kortom beheer en onderhoud.

Met die ervaring in de achterzak rees vanuit de opdrachtgevers de vraag of BBA ook de nieuwbouwontwikkelingen wilde begeleiden. Zodoende heeft BBA destijds haar dienstenpakket uitgebreid met nieuwbouw.

Hiernaast is BBA ook actief op het gebied van organisatieadvies. Regionale samenwerking gekoppeld aan certificering, maar ook werkzaamheden voor individuele gemeenten zoals het opzetten van kwaliteitssystemen voor sectoren en afdeling, het schrijven van werkplannen en huisvestingsplannen, het maken van procesbeschrijvingen behoren tot onze werkzaamheden. In het bedrijfsleven ligt onze specialisatie op de bouwgerelateerde bedrijven. Certificering van een landelijk werkende projectontwikkingsmaatschappij, bouw- en sloopbedrijven, architecten- en adviesbureaus is door ons verzorgd.

Logo Green Biz IJmond
Verberg
Toon